Wammes - Logo

Alles over verlanglijstjes

Een verlanglijstje maken

Een lijstje maken, dat heeft bijna iedereen wel eens gedaan. Misschien knipte je als kind plaatjes uit het krantje van de plaatselijke speelgoedwinkel, of schreef je wat je wilde op een simpel velletje papier. Of misschien wil je nu een lijstje maken voor je baby of peuter, of wil je je kind helpen met zijn of haar lijstje.

Maar hoe maak je nu eigenlijk een echt goed verlanglijstje? In dit artikel lees je er alles over! Geen zin om verder te lezen? Ga gelijk een lijstje maken

8 tips voor een goed verlanglijstje

Een verlanglijstje maken klinkt makkelijk, tot je er voor gaat zitten en alle inspiratie weg is. Hoe kom je nou tot een goed verlanglijstje, zodat jij én je vrienden of familie straks tevreden zijn?

Tip 1: Zorg voor cadeaus in verschillende prijsklassen

Niks zo vervelend als een verlanglijstje waar alleen maar dure (of juist hele goedkope!) cadeaus op staan! Zorg dat je cadeaus op je lijstje hebt staan in verschillende prijsklassen, zodat er voor ieder budget wat op staat.

Maak je een lijstje voor Sinterklaas en hebben jullie een budget afgesproken? Dan moet je natuurlijk geen cadeaus boven het afgesproken budget op je lijste zetten! Wel kan het handig zijn om ook wat goedkopere cadeuas op je lijstje te zetten, misschien wil iemand meerdere cadeaus combineren of je nog een kleinigheidje geven. Ook handig als inspiratie voor een surprise of gedicht!

Tip 2: Zorg voor een vangnet

Ook als je nog zo je best doet om cadeaus in verschillende prijsklassen op je verlanglijstje te zetten kan het natuurlijk gebeuren dat er voor iemand niks meer tussen staat. Daarom altijd handig om iets op je lijstje te zetten dat voor elke portemonnee geschikt is, bijvoorbeeld een cadeaubon van een specifieke winkel. Voelt het niet goed om een cadeaubon op je lijstje te zetten? Je kunt er altijd een doel aan koppelen, bijvoorbeeld omdat je spaart voor iets duurders.

Ook leuk, zet een donatie aan een goed doel op je verlanglijstje! Vergeet niet om waar nodig dit als 'niet afstreepbaar' te markeren!

Tip 3: Let op de levertijd van producten

Steeds vaker zie je goedkope producten van Chinese webshops. Er zitten soms hartstikke leuke dingen tussen, vaak voor weinig geld. De levertijd is vaak minstens enkele weken, voor een verlanglijstje is dat gewoon niet handig. De meeste mensen zullen kort van te voren op je lijstje kijken om iets te kopen, een product met een levertijd van twee weken valt dus gelijk af!

Niet pakjesboot 12, wel lang onderweg

Tip 4: Denk na over de volgorde van cadeaus op je lijstje

Het kan handig zijn om de dingen op je verlanglijstje in een logische volgorde te zetten. Zet bijvoorbeeld de cadeaubon of het goede doel (zie Tip 2) bovenaan, en de producten daaronder op volgorde van prijs.

Handig: leg in de introductietekst van je lijstje uit dat het op volgorde staat gesorteerd, zo vindt iedereen eenvoudig het beste cadeau om te geven! Bij Wammes kun je je verlanglijstje eenvoudig sorteren door de producten te verslepen.

Tip 5: Wees specifiek!

Wil je iets hebben van een specifiek merk of een bepaalde kwaliteit? Voorkom teleurstellingen en geef dit duidelijk aan op je lijstje! De makkelijkste manier is natuurlijk door direct een link naar het specifieke product bij een webshop op te nemen.

Tip 6: Denk ook eens aan een ervaring

Voelt je lijstje nog steeds leeg en weet je niet wat je moet vragen? Denk ook eens aan een ervaring! Bijvoorbeeld een cadeaubon voor een weekendje weg, een avondje uit, een dagje sauna, een bierproeverij, parachutespringen...

Een dagje weg, misschien wel het beste cadeau

Tip 7: Maak je verlanglijstje het hele jaar door

Bedenk je je halverwege het jaar iets dat je wel zou willen hebben maar op dat moment niet direct nodig hebt? Zet het gelijk op je lijstje! Doe dat een paar keer per jaar, en op het moemnt dat je écht je lijstje moet gaan maken heb je al een goed begin!

Bij Wammes maak je eenvoudig meerdere lijstjes, en kun je producten tussen lijstjes verplaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld een privé-lijstje maken waar je het hele jaar door ideeën op verzamelt, als het zover is verplaats je die eenvoudig naar het lijstje voor je verjaardag of Sinterklaas.

Tip 8: Gebruik de cadeauzoeker!

Weet je nog steeds niet wat je op je lijstje moet zetten? Gebruik dan de cadeauzoeker van Wammes! Hiermee doe je eenvoudig inspiratie op, en je kunt de resultaten direct op je lijstje zetten.

Voel je je helemaal avontuurlijk? Gebruik dan de cadeauzoeker niet zelf, maar laat degene die iets voor je kopen de cadeauzoeker gebruiken!

Personaliseer je lijstje

Als je je lijstje een persoonlijk uitstraling geeft wordt het leuker om je lijstje te gebruiken, en als je lijstje leuker is om te gebruiken krijg je meer cadeaus!

Bij Wammes kun je je lijstje écht persoonlijk maken, hier lees je hoe: Hoe maak ik een verlanglijstje echt persoonlijk?