Een goed kerstcadeau kopen is lang niet altijd makkelijk. Je wilt in de drukke decembermaand liever niet eindeloos door de stad slenteren op zoek naar dat ene perfecte cadeau. Op internet is zoveel te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet, laat staan dat je makkelijk een origineel en persoonlijk cadeau vindt.

Op deze pagina met ideeën voor kerstcadeaus hebben we tips verzameld die je kunnen helpen om zonder veel moeite een leuk en origineel kerstcadeau te vinden!

Tip: maak een verlanglijstje voor Kerst, zo krijg je alleen cadeaus waar je echt blij van wordt!

Wat maakt een kerstcadeau speciaal?

Waarom hebben we het eigenlijk over een kerstcadeau? De kerstperiode wordt vaak geassocieerd met gezelligheid en lekker eten. Als je dat doortrekt naar cadeaus kun je denken aan gezelschapsspellen, keukenartikelen of kookboeken, of luxe consumptie-artikelen (bijvoorbeeld een goede fles whiskey).

Maar, een kerstcadeau mag ook best een gewoon cadeau zijn. Probeer je te verplaatsen in degene waar je een cadeau voor zoekt, en bedenk wat hem of haar blij maakt. Is dat specifiek een kerstcadeau, of is er iets anders?

/_nuxt/img/toa-heftiba-YeOMRwgvPv4-unsplash.b5e6109.jpg

Wanneer geef je het kerstcadeau?

Misschien ben je gewend een kerstcadeau op kerstavond te geven, of juist 's ochtends bij het kerstontbijt. Het maakt niet uit wat je doet, maar het is voor sommige cadeaus wel goed om er rekening mee te houden. De ochtend is meer geschikt voor praktische cadeaus, de avond juist meer voor lekkers en luxe. Tip: heb je iets dat beter bij de avond past? Trek de stoute schoenen aan en geef het op kerstavond, ook als je gewend bent cadeaus de volgende dag pas te geven. Zo komt je cadeau beter uit de verf!

Voor wie houdt van fout

Een trend de laatste jaren: de foute kersttrui. Hartstikke leuk natuurlijk om bij het kerstdiner te kijken wie dit jaar de meest gekke kersttrui heeft weten te scoren. Wil jij dit jaar ook indruk maken? Bekijk dan onze beste foute kerstcadeaus.

Originele kerstcadeaus voor vrouwen?

Sommige (kerst)cadeaus zijn meer geschikt voor mannen, en sommige meer geschikt voor vrouwen. We hebben de beste kerstcadeau ideeën voor vrouwen voor je verzameld. Lees meer over kerstcadeaus voor vrouwen .

Een echt leuk kerstcadeau voor een man

Wat geef je nou als kerstcadeau aan een echte man? We zetten de beste ideeën voor je op een rij: Lees meer over kerstcadeaus voor mannen .

Direct naar de Kerstcadeauzoeker

In onze cadeauzoeker kun je specifieke cadeaus voor Kerst vinden. Neem de persoon voor wie het cadeau is in gedachten, kies passende afbeeldingen voor hem of haar en bepaal het budget. Je krijgt dan direct een overzicht van relevante cadeaus.