Cadeaus geven gebeurt overal ter wereld, maar elk land kent z'n eigenaardigheden. Altijd leuk om te lezen hoe het er op andere plekken in de wereld aan toe gaat! Hierbij de 7 vreemdste internationale cadeau-gewoontes!

/_nuxt/img/elena-koycheva-Yhbp9j0xTdE-unsplash (1).c783376.jpg

1. Pak in Suriname je cadeau niet gelijk uit

Wij zijn gewend dat je een cadeau gelijk uitpakt. Doe je dit niet, dan wordt dat als ongeïnteresseerd of onbeleefd gezien. In Suriname pak je het cadeau juist niet gelijk uit, maar pas later als iedereen vertrokken is.Dit omdat je de gever niet wilt beledigen mocht het cadeau tegenvallen!

2. Doorgeefcadeaus

Japanners pakken cadeaus soms helemaal niet uit! In plaats daarvan laat je het cadeau ingepakt, en geef je het bij een latere gelegenheid gewoon weer door. Eigenlijk hartstikke handig!

3. Gebruik de goede kleur papier

We blijven nog even in het Oosten: in China is het belangrijk dat je een cadeau in de goede kleur papier inpakt. Goud of zilver voor bruiloften, rood voor feestelijke aangelegenheden, zwart of wit voor begrafenissen. Nou is een cadeau geven op een begrafenis hier sowieso niet echt gebruikelijk, dus dat valt misschien nog wel het meeste op!
/_nuxt/img/viktor-talashuk-Sjk38bu7VXg-unsplash (1).bd19d09.jpg

4. Geef geen scherpe cadeaus in Italië

In Italië worden scherpe objecten als messen of brievenopeners geassocieerd met het afbreken van een relatie. Niet cadeau doen dus!

5. Bloemen, altijd goed. Toch?

Dacht je dat je met bloemen altijd goed zat? Toch niet! In Spanje kun je best bloemen geven, maar altijd een oneven aantal. Behalve 13 dan, want dat brengt juist weer ongeluk.

6. Geef geen wijn in Frankrijk

Het uitzoeken van een goede wijn laat je in Frankrijk over aan de gastheer of gastvrouw. Neem je als cadeau een fles wijn mee, dan is dat impliciet een belediging voor de wijnkennis van de host! Niet doen dus, gewoon opdrinken wat je voorgeschoteld krijgt.
/_nuxt/img/malvestida-magazine-H9jiKHTpOrU-unsplash.3511883.jpg

7. Een lot uit de loterij

In Engeland in het niet ongewoon om een lot uit de loterij cadeau te geven bij bijvoorbeeld een bruiloft. Uiteraard in de hoop dat het verse bruidspaar een flinke geldprijs wint, maar de kans is natuurlijk groot dat het lot in de praktijk niks waard blijkt te zijn. En toch, wat nu als...