Een hele uitdaging: je wilt een mannelijk en leuk cadeau kopen, maar je wilt ook niet alleen maar zoeken in de categorie houthakken en voetballen. Aan de andere kant, een roze badbruisbal is het misschien ook niet helemaal. Wij zijn op zoek gegaan naar de sweet spot: cadeaus die mannelijk zijn maar niet stereotyperend.


Tip: bekijk ook onze special Valentijns-cadeautips voor mannen !

/_nuxt/img/the-creative-exchange-mIpZ452L6Zs-unsplash.a83cdbe.jpg

Wat mannen willen

We hebben het al vaker gezegd : een ervaring krijgen als cadeau geeft meer en langer plezier dan een materieel cadeau. Dit geldt voor mannen natuurlijk net zo goed! Je kunt met een ervaring natuurlijk nog alle kanten op, denk bijvoorbeeld aan parachutespringen of een vliegles, maar een ook diner op een bijzondere locatie of een weekendje weg.

Uit onderzoek blijkt dat mannen de voorkeur geven aan praktische cadeaus, en over het algemeen minder waarde hechten aan symbolische cadeaus. Kijk wel uit als je iets geeft dat aansluit bij een hobby: de kans is groot dat hij precies weet wat of welk model hij graag wil hebben!

Het beste is het natuurlijk als de ontvanger een verlanglijstje heeft. In dat geval: probeer vooral niet origineel te zijn door toch een ander cadeau te zoeken, behalve als je heel zeker van je zaak bent. Koop je iets van het verlanglijstje, dan weet je zeker dat de ontvanger er blij mee is!

Er op uit voor mannen deel 1: avontuurlijk

Als je een avontuurlijke beleving zoekt, denk dan eens aan een vliegles. Daarmee geef je een onvergetelijke ervaring cadeau! Blijft hij liever met beide benen op de grond, maar houdt hij wel van avontuur? Off-road en quad rijden geeft een enorme kick! Voor de avonturier die 4 wielen te veel vindt is een introductieles motorrijden een leuke optie.

Kijk hier voor meer cadeaus voor thrillseekers .

Er op uit voor mannen deel 2: genieten

Natuurlijk hoeft niet elke belevenis een adrenaline rush te zijn. Een rustig genietmoment in het juiste gezelschap kan net zoveel indruk maken en herinneringen kweken. Natuurlijk ga je geen saté eten in het café op de hoek, maar wat dacht je van een luxe diner bovenin de Euromast? Of je kunt de keuze bij de ontvanger laten met een Bongo Bon.

Praktische cadeau tips voor mannen

Deze stijlvolle key organizer is het antwoord op losse sleutels of een warrige sleutelbos. Nooit meer krassen op je telefoon doordat je sleutels in dezelfde jaszak zaten. Praktisch en mooi!

Wat is er beter dan Pizza of BBQ? Juist: Pizza van de BBQ! Met deze houtskool barbecue bereid je niet alleen heerlijke vleesgerechten, met de bijgeleverde pizzaring bak je ook nog eens de beste pizza's!

De Beard Buddy is het cadeau voor de man die trots is op zijn baard. Hartstikke mooi natuurlijk, maar tijdens het trimmen of scheren springen de losse haartjes de hele badkamer door. Met de Beard Buddy is dat verleden tijd.

Direct naar de cadeauzoeker voor mannen

In onze cadeauzoeker kun je specifieke cadeaus voor de man makkelijk vinden. Neem de persoon voor wie het cadeau is in gedachten, kies passende afbeeldingen voor hem en bepaal het budget. Je krijgt dan direct een overzicht van relevante cadeaus.